Na veel testen binnen de praktijk, hebben we het afgelopen jaar veel ervaring opgedaan met de inzet van intra orale mondscanners voor het aanmeten van uw (digitale) gebitsprothese en zijn we overgegaan tot de aanschaf van een mondscanner die we inmiddels breed inzetten in de praktijk.

Niet langer old-school ‘gipshappen’, maar het scannen van uw mondholte, ter vervanging van de traditionele afdruk. De mensen die inmiddels in de praktijk behandeld zijn, ervaren het als comfortabeler en de resultaten zijn veelbelovend. Door digitaal en minutieus scannen van de mondholte, is er sprake van grotere precisie en betere pasvorm van uw eerste of opvolgende prothese.

De 3d-scans van onze mondscanner zijn zó nauwkeurig, dat happen meestal niet nodig is. Bovendien werkt het sneller, hygiënischer en prettiger dan het vroegere ‘gipshappen’.

Mondscanners worden al jaren ingezet in de mondzorg, alleen tot op heden nog niet veel voor het aanmeten van kunstgebitten, omdat er weinig tot geen referentie punten zijn in de weke delen van de mondholte (wangen, tong, etc). De mondscanner heeft vaste punten nodig, om betrouwbare scans te maken. Echter heeft de ontwikkeling niet stilgestaan en zetten wij nu in veel gevallen de intra orale mondscanner ook in voor het aanmeten van uw gebitsprothese en bieden wij u maximaal comfort en resultaat.

Meer informatie? Maak een intake afspraak bij ons tandprothetisch team. Klik hier voor het maken van een online afspraak.