In de loop der jaren slinkt uw kaak. Hierdoor kan de prothese losser gaan zitten, omdat er een open ruimte ontstaat tussen uw prothese en uw kaak. Met een rebasing kan uw prothese weer optimaal passend gemaakt worden. Er wordt een afdruk gemaakt in uw huidige prothese, waarna dit in kunststof wordt omgezet.

immediaat_2U dient daarvoor eerst een controle afspraak te maken, zodat wij een inschatting kunnen maken of een rebasing een verbetering van uw situatie oplevert. Is dit het geval? Dan maken we een afspraak met u voor rebasing. ’s Ochtends vroeg wordt er dan een afdruk genomen en u kunt aan het einde van de dag uw prothese weer ophalen.

Na de rebasing zuigt de prothese weer vacuüm, waardoor de prothese vast blijft zitten. Dit is overigens alleen te bereiken in de bovenkaak. Heeft u na die tijd een drukplekje? Maak dan een afspraak bij onze praktijk voor controle. Door zelf aan de prothese te slijpen, gaat de vacuüm verloren en vervalt om begrijpelijke redenen de garantie op de behandeling.

directafspraakhbHoudt u er rekening mee dat u gedurende de dag dat de rebasing wordt uitgevoerd geen prothese heeft?

Wilt u weten of deze behandeling vergoed wordt? Klik dan hier voor het vergoedingenoverzicht.