Door verlies van uw eigen tanden en kiezen slinken uw kaken. Door de druk die een kunststof gebitsprothese geeft tijdens uw dagelijkse functioneren, slinken uw kaken nog verder. Dit is een natuurlijk proces, waardoor uw prothese losser gaat zitten. Er ontstaat een open ruimte tussen uw prothese en uw kaak, waardoor de kans op een breuk of scheur in uw prothese groter wordt. Met een rebasing (opvulling) kan uw prothese weer optimaal passend gemaakt worden en verdwijnt de ruimte tussen uw kaak en prothese, waardoor de kans op een scheur of breuk kleiner wordt.

Een rebasing kan zowel bij een gewone prothese, als een klikgebit op implantaten uitgevoerd worden. Deze laatste behelst alleen meer werk, doordat ook de drukknopen of klemmetjes in uw prothese vervangen moeten worden.

Op de dag van de geplande behandeling wordt ‘s morgens een afdruk gemaakt van uw kaak, waarna dit in kunststof wordt omgezet in uw bestaande prothese. Aan het einde van de dag wordt uw prothese weer teruggeplaatst. Na de rebasing zuigt de prothese weer beter vacuüm en blijft de prothese beter op zijn plaats zitten. Heeft u na de behandeling nog een drukplekje? Maak dan een afspraak voor controle. Door zelf aan de prothese te slijpen, gaat de vacuüm verloren en vervalt om begrijpelijke redenen de garantie op de behandeling.

directafspraakhbBent u toe aan een opvulling van uw prothese, omdat uw prothese te ruim geworden is? Maak dan een afspraak voor controle, zodat uw tandprotheticus een inschatting kan maken of een rebasing een verbetering van uw situatie oplevert. Is dit het geval? Dan plannen we een afspraak voor rebasing. Wilt u weten of deze behandeling vergoed wordt? Klik dan hier voor het vergoedingenoverzicht. Vindt u het vervelend om de praktijk zonder prothese te verlaten? Draag dan een sjaal of mondkapje bij het verlaten van de praktijk. De dag vliegt voorbij en aan het einde van de dag past uw prothese weer een stuk beter!

Voorbeeld van rebasing klikgebit op implantaten

Op de foto’s zie u hoe een rebasing (opvulling) in zijn werk gaat. In het voorbeeld ziet u de rebasing van een klikgebit op implantaten. ‘s Morgens wordt er een afdruk genomen en gedurende de dag worden er door uw tandprotheticus de nodige handelingen verricht, om uw prothese ‘s avonds weer (beter) passend bij u terug te plaatsen. Het opvullen van een ‘gewone’ prothese verloopt vergelijkbaar, alleen hoeft dan niet het kliksysteem teruggeplaatst worden in de prothese.