De hedigitale prothesele wereld om ons heen digitaliseert en dat geldt ook voor de tandprothetiek. Sinds 2013 zijn wij als één van de eerste praktijken in Nederland begonnen met de digitale prothese en sinds 2015 zijn wij de eerste praktijk in de provincie Groningen, die officieel erkend en gecertificeerd is voor het aanmeten, ontwerpen en plaatsen van de digitale Avadent prothese.

Het afdrukken en aanmeten gebeurt uiteraard nog steeds bij u in de mond. Met behulp van een scanner worden vervolgens alle gegevens in de computer gezet, zoals de afdrukken en de beet registratie. In nauwe samenspraak met u, ontwerpt uw tandprotheticus op onze eigen CadCam-afdeling uw nieuwe digitale prothese. Hierna wordt de prothese volledig computergestuurd gefreesd in ons eigen technisch centrum. Op ons YouTube kanaal nemen wij u graag mee voor een kijkje in onze praktijk en de wereld van de digitale prothese. Klik daarvoor op de foto (hier rechtsonder). Of klik hier voor de link naar een uitgebreide fotoreportage naar ons high-tec productieproces op Facebook.

YouTube Digi

Vergoeding zorgverzekeraar

De digitale prothese, wordt net als de traditionele (volledige) prothese voor 75% vergoed uit de basisverzekering en de resterende 25% kan eventueel uit een aanvullende tandartsverzekering vergoed worden. De digitale prothese is dus niet duurder en brengt dus geen extra kosten met zich mee. Er zijn zelfs alleen maar voordelen…

Voordelen digitale prothese

  • Minder afspraken – Het grote voordeel van de digitale prothese is dat we het aantal afspraken sterk kunnen verminderen van 6 naar 2 á 3 afspraken. Dit is natuurlijk erg plezierig voor mensen die slecht ter been zijn of door hun werk weinig tijd hebben.
  • Snellere behandeling – Doordat er minder afspraken nodig zijn en computers met de nieuwste technieken sneller werken dan mensen, kunnen we de behandelduur vanaf de eerste behandeling terugbrengen van 3 maanden naar 3 weken.
  • Betere pasvorm – Door de digitale precisie is de pasvorm vele malen beter en past de digitale prothese perfect op uw kaak.
  • Sterkere kwaliteit – De kunsthars die gebruikt wordt, is door de mogelijkheden van digitale bewerking sterker en hierdoor van betere kwaliteit. In de toekomst heeft u dan ook minder kans op reparaties.
  • Prothese verloren? Geen probleem – Indien u kiest voor de digitale prothese, dan worden al uw gegevens digitaal bewaard. Mocht u in de toekomst uw prothese per ongeluk kwijt raken? Dan kunnen wij binnen een week een exacte kopie van dezelfde prothese bij u plaatsen.
  • Nederlands product – Hoewel de methode in Amerika is ontwikkeld, wordt de nieuwe prothese  door uw tandprotheticus ontworpen op onze eigen CadCam-afdeling, waarna in onze eigen praktijk de prothese in ons eigen technisch centrum gefreesd wordt. Waar je vaak ziet dat werkstukken naar landen als China worden uitbesteed (om kosten te besparen), kunt u bij ons rekenen op degelijke Nederlandse kwaliteit, zoals u dat altijd van ons gewend bent.

Afspraken 1, 2 en 3

  • Intake – Tijdens het eerste intake gesprek maakt u kennis met uw tandprotheticus. Hij bespreekt met u uw prothese verleden, uw medische gezondheid en hij brengt samen met u de wensen en mogelijkheden in kaart, ook qua globale kosten en vergoedingen. Samen met u komt hij tot een individueel behandelplan. Uiteraard ontvangt u naderhand ook vrijblijvend een begroting, zodat u navraag kunt doen bij uw zorgverzekeraar omtrent de exacte vergoedingen.
  • Behandeling – Als u akkoord bent met de begroting, dan plannen wij u in voor behandeling. Daarbij proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de mogelijkheden van uw kant qua beschikbare dagen en tijdstippen. De behandeling van het aanmeten bestaat uit 1 of 2 afspraken, waarbij we afdrukken van uw kaak gaan maken en de hoogte van uw kaken worden bepaald. Daarna gaat uw tandprotheticus aan de slag met het digitaal ontwerpen en wordt uw nieuwe prothese computergestuurd gefreesd.
  • Plaatsen – De eerst volgende afspraak is uw nieuwe prothese al klaar om geplaatst te worden. Dit is veelal binnen 3 weken na de eerste 1e behandelingsafspraak.

directafspraakhb

Is uw interesse gewekt of wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen of de volledige digitale prothese ook iets voor u is? Maak dan geheel vrijblijvend een intake afspraak, zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden van de digitale prothese. Klik daarvoor op onze contact pagina.