Het kan tegenwoordig allemaal bij Tandprothetische Praktijk Toren. Beter, sneller en duurzamer. Door ultramoderne en innovatieve 3D technologie met oog voor het kleinste detail en de persoonlijke zorg en aandacht van uw tandprotheticus, zorgen we voor uw nieuwe gebitsprothese met een nauwkeurige pasvorm en maximaal draagcomfort. Wij vertalen uw persoonlijke wensen in uw nieuwe, maar vertrouwde glimlach.

De behandeling

We meten de prothese nog steeds aan in uw mond, maar met behulp van een scanner worden alle gegevens in onze ontwerp computer geladen. In nauwe samenspraak met u, ontwerpt uw tandprotheticus vervolgens uw nieuwe digitale prothese. Is het ontwerp goedgekeurd? Dan frezen of printen wij uw nieuwe gebitsprothese volledig in eigen beheer met onze eigen freesbank en 3D printers.

Vergoeding zorgverzekeraar

Zijn de kosten hoger? Nee, de digitale 3D prothese die wij maken met onze ultramoderne apparatuur, wordt net als de traditionele volledige prothese voor 75% vergoed uit de basisverzekering en de resterende 25% kan eventueel uit een aanvullende tandartsverzekering vergoed worden. De digitale prothese is niet duurder en brengt dus geen extra kosten met zich mee.

 Afspraken 1, 2 en 3

  • Intake – Tijdens het eerste intake gesprek maakt u kennis met uw tandprotheticus. Hij bespreekt met u uw prothese verleden, uw medische gezondheid en hij brengt samen met u de wensen en mogelijkheden in kaart, ook qua globale kosten en vergoedingen. Samen met u komt hij tot een individueel behandelplan. Uiteraard ontvangt u naderhand ook vrijblijvend een begroting, zodat u navraag kunt doen bij uw zorgverzekeraar omtrent de exacte vergoedingen. Tijdens het intake gesprek vormen we graag samen met u een totaalplaatje van de mogelijkheden en kosten.
  • Behandeling – Als u akkoord gaat met de begroting, dan plannen wij u in voor behandeling. Zo worden er afdrukken van uw kaken gemaakt, bepalen we de hoogte van uw kaak en beschikbare ruimte in uw mond. Daarna gaan we aan de slag met het ontwerpen van u vertrouwde en vernieuwde glimlach. Is het ontwerp in orde? Dan frezen en 3D printen we computergestuurd uw nieuwe gebitsprothese.
  • Plaatsen en controle – Het plaatsen van uw nieuwe prothese vindt veelal binnen 3 weken plaats na de eerste afspraak voor behandeling. Na het plaatsen zien wij u graag terug voor controle van uw gebitsprothese. Eventuele drukplekken worden weggenomen.

directafspraakhb

Voordelen digitale prothese

  • Minder afspraken – Groot voordeel is het beperkt aantal afspraken dat terug gaat van 6 naar naar 2 á 3 afspraken. Plezierig als u slecht ter been bent of weinig tijd heeft.
  • Snellere behandeling – Door minder afspraken, 3D printers en een eigen freesmachine die zelfs ’s nachts doorwerkt, kunnen we de behandelduur terugbrengen van 3 maanden naar 3 weken.
  • Betere pasvorm – Door digitale precisie is de pasvorm vele malen beter en past de digitale prothese perfect op uw kaak met maximaal draagcomfort.
  • Prothese verloren? Geen probleem! – U verliest uw prothese, maar niet uw vertrouwde glimlach! Wij bewaren uw gegevens digitaal, binnen een week leveren wij een exacte kopie van uw verloren gegane prothese.
  • Reserve prothese? Geen probleem! – U kent het uiteraard, een onverwachte reparatie in het weekend of u spoelt per ongeluk uw prothese door het toilet. Wat is er dan makkelijker dan thuis een reserve prothese te hebben, net als een reserve bril? U kunt bij ons uit voorzorg een reserve prothese laten maken, voor het geval dat…
  • Gronings product – Wij ontwerpen op onze eigen CadCam-afdeling uw nieuwe prothese en frezen en 3D printen uw prothese in onze ‘eigen keuken’ met een freesbank en 3D printers. Uw prothese krijgt dan ook niet een goedkoop ‘Made in China-label’, maar wij leveren een duurzame gebitsprothese van eigen Grunniger bodem.

Interesse?

Is uw interesse gewekt of wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen of de digitale 3D prothese ook iets voor u is? Maak dan geheel vrijblijvend en kosteloos een afspraak voor een intakegesprek met de tandprotheticus, zodat wij u kunnen informeren over alle mogelijkheden. Klik daarvoor op onze contact pagina.