Een vraag die we dagelijks krijgen is ‘Hoeveel moet ik bijbetalen bij een nieuwe prothese of behandeling?’. Een vraag die we het liefst direct voor u willen beantwoorden. Maar helaas gaat dat tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk als vroeger. Het bedrag dat u zelf moet betalen is namelijk vaak een optelsom van meerdere bedragen en hangt af van diverse factoren, zoals…

  • Welke behandeling wordt er bij u uitgevoerd?
  • Bij welke zorgverzekeraar bent u verzekerd?
  • Heeft u een aanvullende tandarts- of prothese verzekeringen afgesloten?
  • Heeft uw zorgverzekeraar in dit kalenderjaar al meer tandheelkundige kosten voor u vergoed?
  • Heeft u uw eigen risico (€ 385 in 2019) al aan uw zorgverzekeraar voldaan?
  • Heeft u naast het verplicht eigen risico nog een vrijwillig verhoogd eigen risico?
  • Heeft u momenteel implantaten? Zo ja, welk merk, type en wat is het aantal?
  • Vergoedt uw zorgverzekeraar alle materiaal- en techniekkosten?

U begrijpt het al. Iedereen is uniek en geen behandeling is gelijk. Dus wij hebben helaas geen pasklaar antwoord voor u klaar liggen. Om die reden maken wij het liefst een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend intake gesprek bij de tandprotheticus, zodat u uw wensen, behandelmogelijkheden, de kosten en vergoedingen in een persoonlijk gesprek met de behandelaar kunt bespreken.

Tijdens de afspraak doorloopt de tandprotheticus een aantal gegevens met u en vragen we uw verzekeringsgegevens op bij uw zorgverzekeraar. Op die manier kunnen wij uw vraag pas echt goed beantwoorden met informatie waar u ook iets aan heeft. Na het eerste intake gesprek kunnen wij u ook altijd een begroting toesturen. Aan de hand van de begroting kunt u zelf navraag doen bij uw zorgverzekeraar hoe het één en ander verrekend wordt met een eventuele eigen bijdrage en het verplicht en / of vrijwillig verhoogd eigen risico. Een eerste intake gesprek in onze praktijk is kosteloos en vrijblijvend.

directafspraakhb


Wilt u weten wanneer u een nota van ons ontvangt? Klik hier voor meer informatie over uw nota.

Wilt u de polisvoorwaarden van uw huidige verzekering eens bekijken? Klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars in Nederland.