Nazorg van uw implantaten is erg belangrijk, zodat op termijn uw implantaten behouden blijven en u de voordelen van uw gebitsprothese op implantaten kan blijven ervaren. Voor nazorg van uw implantaten kunt u niet rechtstreeks bij onze praktijk terecht, maar wel bij onze collega’s van de Parodontologie Praktijk Groningen.

Zij adviseren en stimuleren u om met behulp van de juiste hulpmiddelen uw implantaten zelf zo goed mogelijk schoon te houden en ontstekingen te voorkomen.

ragers

Controle en reiniging van cruciaal belang

De implantaten moeten regelmatig worden gecontroleerd. Samen met de implantoloog en de mondhygiëniste wordt u geadviseerd over de wijze van schoonmaken. Implantaten gaan in principe lang mee. Een goede hygiëne voor uw mond en uw prothese is van het allergrootste belang voor het behoud van de implantaten. De belangrijkste plaatsen die schoon moeten blijven zijn de overgangen van de implantaten naar het tandvlees. Tijdens de poetsinstructie leert u welke hulpmiddelen voor u het meest geschikt zijn. Daarnaast moet u regelmatig naar de implantoloog of mondhygiëniste om uw implantaten te laten controleren. En dat zeggen we niet zomaar!

Want waarom is nazorg nu zo belangrijk? Bij een groot gedeelte van de patiënten die niet onder controle blijft, zie je dat na verloop van jaren het poetsen minder goed gaat. In eerste instantie blijft er tandplaque zitten, wat na verloop van tijd versteend tot tandsteen. De hoeveelheid tandsteen wordt groter, en het nestelt zich onder het tandvlees. Dit zorgt na verloop van tijd voor een ontsteking. Wanneer u dit verneemt is het vaak al te laat en moeten de implantaten in voorkomende gevallen verwijderd worden. Dit wordt peri-implantitis genoemd.

Maar dit kan heel goed voorkomen worden door regelmatig onder controle te blijven. Bijzonderheden kunnen dan snel opgemerkt worden, wat peri-implantitis dus voorkomt. Nazorg is dan ook de belangrijkste voorwaarde voor het behoud van de implantaten op de lange termijn. En hoe beter u uw best doet om het thuis zelf schoon te houden, hoe minder tandplaque of tandsteen er aanwezig is rondom de implantaten. Hoe minder vaak u hoeft te komen. Zo begeleiden de collega’s van de Parodontologie Praktijk Groningen u graag samen naar een goede mondhygiëne, zodat u uw leven lang kunt genieten van uw kunstgebit op implantaten!

Graag nazorg?

U bent prothese drager, maar de implantaten zijn ergens anders geplaatst? En u directafspraakhbheeft nooit nazorg gekregen? Het is er bij gebleven en wilt het nu weer graag oppakken? Of de praktijk waar u altijd onder behandeling was, is ermee gestopt? Dan kunt u ook bij ons terecht. U kunt dan een afspraak maken met één van onze behandelaars en wij verwijzen u dan graag door voor nazorg naar de implantoloog van de Parodontologie Praktijk Groningen.