In de zorgovereenkomst met uw zorgverzekeraar leggen we afspraken vast over prijs, kwaliteit, doelmatigheid en garanties van de zorg en nazorg. De meeste zorgverzekeraars streven naar een goede kwaliteit voor hun verzekerden en daar maken we graag afspraken mee. Samen maken we ons sterk voor kwaliteit van zorg.

Iedereen kan in 2022 bij ons terecht voor een prothese behandeling!

Als u verzekerd bent bij een verzekeraar waar we een contract mee hebben, dan kan de praktijk de kosten rechtstreeks declareren bij uw verzekeraar. Dit geldt voor vergoedingen uit de basisverzekering en de aanvullende tandarts- of protheseverzekering.

Bent u verzekerd bij een verzekeraar waar de praktijk géén contract mee heeft, dan ontvangt u een factuur van de praktijk via Infomedics. Deze factuur kunt u zelf indienen bij uw zorgverzekeraar voor vergoeding en u betaalt de factuur aan de praktijk voor een eventuele eigen bijdrage. Dient u de factuur na ontvangst direct in bij uw zorgverzekeraar? Dan heeft u tijd genoeg om de factuur aan de praktijk te kunnen voldoen. Zorgverzekeraars keren vergoedingen vaak snel aan u uit. Zo kunt u tijdig uw factuur voldoen aan de praktijk. Vergoedingen zijn te allen tijde afhankelijk van de door u afgesloten aanvullende tandarts- of prothese verzekering, ongeacht of de praktijk wel of niet gecontracteerd is.

Zo kan dus iedereen bij ons terecht voor alle prothetische behandelingen in 2022! Klik hieronder op de verschillende groepen zorgverzekeraars om te kijken welke zorg door uw zorgverzekeraar bij ons is ingekocht.

De praktijk heeft een contract afgesloten met onderstaande zorgverzekeraars voor alle prothetische behandelingen, zoals de volledige prothese en het eerste en vervangende klikgebit op implantaten. De volgende labels vallen onder het contract met de Menzis groep in 2022:

  • Menzis 3332, Anderzorg 3333, Hema 3332, VinkVink 3332, PMA 3332.

De praktijk heeft een contract afgesloten met onderstaande zorgverzekeraars voor alle prothetische behandelingen, zoals de volledige prothese en het eerste en vervangende klikgebit op implantaten. De volgende labels vallen onder het contract van de Achmea-groep in 2022:

  • Zilveren Kruis Achmea 3311, Interpolis 3313, FBTO 3351, De Friesland 3358, ProLife 3311, AON 8971, Ziezo 3311.

De praktijk heeft een contract afgesloten met onderstaande zorgverzekeraars voor alle prothetische behandelingen, zoals de volledige prothese en het eerste en vervangende klikgebit op implantaten. De volgende labels vallen onder het contract van de CZ-groep in 2022:

  • CZ 9664, Nationale Nederlanden 9664, OHRA 9664, CZ Just 9664, CZ Direct 9664

De praktijk heeft een contract afgesloten met onderstaande zorgverzekeraars voor alle prothetische behandelingen, zoals de volledige prothese en het eerste en vervangende klikgebit op implantaten. De volgende labels vallen onder het contract van de ASR-groep in 2022:

  • ASR 9018, Ditzo 3336.

In 2022 heeft de praktijk een contract afgesloten voor de volledige prothese. Een aanvraag voor een eerste of vervangend klikgebit op implantaten verloopt via de implantoloog waar wij mee samenwerken. U kunt voor alle behandelingen gewoon eerst een afspraak bij ons maken, wij sturen u dan door de implantoloog. Het gaat om de volgende labels:

  •  Zorg & Zekerheid 7085 en AZVZ 7085.

De VGZ groep is een grote verzameling van meerdere zorgverzekeraars onder één paraplu. In 2022 heeft de praktijk géén contract voor de volledige prothese afgesloten. Uiteraard kunt u wel gewoon bij ons terecht. Verderop deze pagina leest u hier meer over. Daarnaast is de implantoloog wel gecontracteerd voor het eerste en vervangende klikgebit op implantaten. U kunt daarvoor gewoon net als altijd eerst een afspraak bij ons maken, wij sturen u vervolgens door naar de implantoloog en de behandeling voor het plaatsen van uw klikgebit op implantaten vindt gewoon bij ons in de praktijk plaats onder gecontracteerde zorg in 2022. Onder de VGZ groep vallen de volgende labels:

  • VGZ 7095, Univé 0101, IZA 3334, IZZ 7095, ZEKUR 0101 / 3361, Bewuzt 7095, United Consumers 7095, UMCG 0736, MVHP 7095, Zorgzaam Verzekerd 7095, Promovendum 3353, National Academic 8965, Besured 8965.

De VGZ-groep biedt géén contract aan voor implantaat gedragen kunstgebitten aan tandprothetici. VGZ koopt enkel ketenzorg in, waarbij de implantoloog verantwoordelijk is voor het gehele zorgtraject van het plaatsen van implantaten tot het plaatsen van het eerste en vervangende klikgebit op implantaten. De tandprotheticus is hierin een ‘onderaannemer’ voor het aanmeten en vervaardigen van uw klikgebit op implantaten. De implantologen van de Parodontologie Praktijk Groningen, waar wij mee samenwerken, zijn in 2022 gecontracteerd door VGZ voor deze ketenzorg. Dit geldt voor uw eerste en vervangende klikgebit op implantaten. 

Met de volgende labels van zorgverzekeraars heeft de praktijk géén contract afgesloten. Uiteraard kunt u wel gewoon bij ons terecht. Verderop deze pagina leest u hier meer over. Een aanvraag voor een eerste of vervangend klikgebit op implantaten verloopt via de implantoloog waar wij mee samenwerken. U kunt voor een eerste of vervangend klikgebit gewoon eerst een afspraak bij ons maken, wij sturen u dan door de implantoloog:

  • Caresq 3360, Aevitae 3360, EUCARE 3360.

Daarnaast zijn er ook zorgverzekeraars die geen contract aanbieden aan zorgverleners, u heeft dan vaak vrije zorgkeuze. Kijk dit voor de zekerheid wel altijd even na in uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar. Het gaat om de volgende zorgverzekeraars:

  • DSW 7029, inTwente 3344, SZVK 3363, Stad Holland 7037, SZVK 0212
  • Salland 3347, HollandZorg 3347, Zorgdirect 3347
  • ONVZ 3343, PNOzorg 3343, VvAA 3343, Jaaah 3343.

Waarom géén contract met sommige zorgverzekeraars?

De tarieven voor de mondzorg worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze tarieven zijn onder meer gebaseerd op beheersing van zorgkosten en rendabele praktijkvoering. De meeste verzekeraars streven naar een goede kwaliteit voor hun verzekerden en wijken nauwelijks af van de door de NZa vastgestelde tarieven.

Verzekeraars mogen echter lagere tarieven dan de wettelijke NZA tarieven aanbieden. Sommige zorgverzekeraars gaan hier zo ver in, dat het ons onmogelijk gemaakt wordt om de zorg te leveren die u van ons mag verwachten en die u van ons gewend bent. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen en de nieuwste apparatuur, denk aan digitalisering. Door dergelijke contracten te tekenen, is er geen ruimte meer voor het volgen van de nodige bij- en nascholing, innovaties of laat staan persoonlijke aandacht voor u tijdens de behandeling.

Het is de keuze van een zorgverzekeraar om de wettelijk vastgestelde tarieven en kwaliteit van zorg naar beneden bij te stellen, het is echter ook de vrijwillige keuze van de praktijk om een contract niet te tekenen en niet in te willen leveren op kwaliteit. We kunnen met de goedkoopste materialen simpelweg niet de hoogste kwaliteit leveren. Wij hebben in 2022 dan ook heel bewust de keuze gemaakt dat wij de kwaliteit van zorg bepalen (++) die wij aan u leveren en niet dergelijke zorgverzekeraars (- -).

Klik hier voor onze uitgebreide uitleg waarom wij bijvoorbeeld het VGZ contract na jaren in 2022 niet getekend hebben voor de gewone volledige prothese.

Begroting

Uiteraard ontvangt u van tevoren altijd een begroting als de kosten van de behandeling meer dan € 250 bedragen. Zo weet u vooraf altijd waar u aan toe bent wat betreft de te verwachten kosten, vergoedingen, een eventuele eigen bijdrage en het verplicht en / of eventueel vrijwillig verhoogd eigen risico. Waar mogelijk helpen wij u graag op weg, zodat u goed geïnformeerd bent, voordat de behandeling van start gaat. Zo kunnen er na de behandeling geen misverstanden over de kosten ontstaan.

Conclusie

Goed nieuws! Iedereen kan in 2022 gewoon bij ons terecht! Heeft de praktijk geen contract? Dan is het enige verschil dat u zelf de factuur indient bij uw zorgverzekeraar, en niet de praktijk. Daarnaast zult u iets meer bij moeten betalen bij een behandeling, echter kunt u dan wel rekenen op de kwaliteit die u van ons gewend bent!

>>> Tip van Toren! Natura- of Restitutiepolis? <<<

Bent u verzekerd bij een verzekeraar waar de praktijk géén contract mee heeft en u overweegt een prothetische behandeling? Bij een restitutiepolis is de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg hoger dan bij een naturapolis! Overweeg daarom aan het einde van een kalenderjaar om uw naturapolis eventueel over te sluiten naar een restitutiepolis, zodat u meer keuze vrijheid van zorg heeft tegen een hogere vergoeding!

>>> Tip van Toren! Prothese verzekering @ Menzis <<<

Bent u verzekerd bij Menzis en draagt u zowel in de boven- als onderkaak een kunstgebit en heeft u geen eigen tanden, kiezen of wortels? Dan is de prothese verzekering TandVerzorgd 1P mogelijk een passende verzekering voor u. Met deze verzekering wordt de wettelijke eigen bijdrage (inclusief reparaties en rebasen) bij een volledige gebitsprothese of klikgebit op implantaten geheel vergoed tot een maximum van € 350. Meer info, klik hier. 

Heeft u in 2021 nog vragen? Stel deze dan bij voorkeur via e-mail (info@tpptoren.nl). Dan proberen wij tussendoor uw vragen te beantwoorden in de voor ons drukste periode van het jaar.

Laatste update: 03-02-2022.