In de zorgovereenkomst met uw zorgverzekeraar leggen we afspraken vast over prijs, kwaliteit, doelmatigheid en garanties van de zorg en nazorg. De meeste zorgverzekeraars streven naar een goede kwaliteit voor hun verzekerden en daar maken we graag afspraken mee. Samen maken we ons sterk voor kwaliteit van zorg.

Iedereen kan in 2022 bij ons terecht voor een prothese behandeling!

Als u verzekerd bent bij een verzekeraar waar we een contract mee hebben, dan kan de praktijk de kosten rechtstreeks declareren bij uw verzekeraar. Dit geldt voor vergoedingen uit de basisverzekering en de aanvullende tandarts- of protheseverzekering. Bent u verzekerd bij een verzekeraar waar de praktijk géén contract mee heeft, dan ontvangt u een factuur van de praktijk via Infomedics. Deze factuur kunt u zelf indienen bij uw zorgverzekeraar voor vergoeding en u betaalt de factuur aan de praktijk voor een eventuele eigen bijdrage. Dient u de factuur na ontvangst direct in bij uw zorgverzekeraar? Dan heeft u tijd genoeg om de factuur aan de praktijk te kunnen voldoen. Zorgverzekeraars keren vergoedingen vaak snel aan u uit. Zo kunt u tijdig uw factuur voldoen aan de praktijk. Vergoedingen zijn te allen tijde afhankelijk van de door u afgesloten aanvullende tandarts- of prothese verzekering, ongeacht of de praktijk wel of niet gecontracteerd is.

In 2022 hebben wij wel een contract met:

 • Menzis-groep contract t/m 2022 met de labels: Menzis (3332), Anderzorg (3333), Hema (3332), VinkVink (3332), PMA (3332). 
  • Voor alle prothetische behandelingen, zoals volledige prothese en klikgebit op implantaten.
 • Zilveren Kruis-groep contract t/m 2022 met de labels: Zilveren Kruis Achmea (3311), Interpolis (3313), FBTO (3351), De Friesland (3358), ProLife (3311), AON (8971), Ziezo (3311). 
  • Voor alle prothetische behandelingen, zoals volledige prothese en klikgebit op implantaten.
 • CZ-groep contract t/m 2022 met de labels: CZ (9664), Nationale Nederlanden (9664), OHRA (9664), CZ Just (9664), CZ direct (9664). 
  • Voor alle prothetische behandelingen, zoals volledige prothese en klikgebit op implantaten.
 • ASR-groep contract t/m 2023 met de labels: ASR (9018) en Ditzo (3336). 
  • Voor alle prothetische behandelingen, zoals volledige prothese en klikgebit op implantaten.
 • Zorg & Zekerheid contract t/m 2022 met de labels: Zorg & Zekerheid (7085), AZVZ (7085). 
  • Voor de volledige prothese. Aanvraag klikgebit op implantaten via samenwerkende implantoloog mogelijk.

In 2022 hebben wij géén contract met:

 • VGZ-groep: VGZ (7095), Univé (0101), IZA (3334), IZZ (7095), ZEKUR (0101/3361), Bewuzt (7095), United Consumers (7095), UMC (0736), MVJP (7095), Zorgzaam Verzekerd (7095), Promovendum (3353), National Academic (8965), Besured (8965). 
  • Niet voor de volledige prothese. Behandeling gewoon mogelijk > zie uitleg verder op deze pagina.
  • Aanvraag (eerste en vervangend) klikgebit op implantaten via samenwerkende implantoloog wel mogelijk.**
 • Caresq-groep: Caresq / Aevitae / EUCARE (3360).
  • Niet voor de volledige prothese. Behandeling gewoon mogelijk > zie uitleg verder op deze pagina.
  • Aanvraag (eerste en vervangend) klikgebit op implantaten via samenwerkende implantoloog wel mogelijk.

** Let op! De VGZ-groep biedt géén contract aan voor implantaat gedragen kunstgebitten aan tandprothetici. VGZ koopt enkel ketenzorg in, waarbij de implantoloog verantwoordelijk is voor het gehele zorgtraject van het plaatsen van implantaten tot het plaatsen van het klikgebit op implantaten. De tandprotheticus is hierin een ‘onderaannemer’ voor het aanmeten en vervaardigen van uw klikgebit op implantaten. De implantologen van de Parodontologie Praktijk Groningen, waar wij mee samenwerken, zijn in 2022 gecontracteerd door VGZ voor deze ketenzorg. Dit geldt voor uw eerste en vervangende klikgebit op implantaten. 

Waarom géén contract?

De tarieven voor de mondzorg worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze tarieven zijn onder meer gebaseerd op beheersing van zorgkosten en rendabele praktijkvoering. De meeste verzekeraars streven naar een goede kwaliteit voor hun verzekerden en wijken nauwelijks af van de door de NZa vastgestelde tarieven.

Verzekeraars mogen echter lagere tarieven dan de wettelijke NZA tarieven aanbieden. Sommige zorgverzekeraars gaan hier zo ver in, dat het ons onmogelijk gemaakt wordt om de zorg te leveren die u van ons mag verwachten en die u van ons gewend bent. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen en de nieuwste apparatuur, denk aan digitalisering. Door dergelijke contracten te tekenen, is er geen ruimte meer voor het volgen van de nodige bij- en nascholing, innovaties of laat staan persoonlijke aandacht voor u tijdens de behandeling.

Het is de keuze van een zorgverzekeraar om de wettelijk vastgestelde tarieven en kwaliteit van zorg naar beneden bij te stellen, het is echter ook de vrijwillige keuze van de praktijk om een contract niet te tekenen en niet in te willen leveren op kwaliteit. We kunnen met de goedkoopste materialen simpelweg niet de hoogste kwaliteit leveren. Wij hebben in 2022 dan ook heel bewust de keuze gemaakt dat wij de kwaliteit van zorg bepalen (++) die wij aan u leveren en niet dergelijke zorgverzekeraars (- -).

Klik hier voor onze uitgebreide uitleg waarom wij het VGZ contract na jaren in 2022 niet getekend hebben.

Vrije zorgkeuze

Daarnaast zijn er ook zorgverzekeraars die geen contract aanbieden aan zorgverleners, u heeft dan vaak vrije zorgkeuze. Kijk dit voor de zekerheid wel altijd even na in uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar. Het gaat om de volgende zorgverzekeraars:

 • DSW-groep: DSW (7029), inTwente (3344), SZVK (3363), Stad Holland (7037), SZVK (0212). 
 • ENO-groep: Salland (3347), HollandZorg (3347), Zorgdirect (3347).
 • ONVZ-groep: ONVZ (3343), PNOzorg (3343), VvAA (3343), Jaaah (3343). 

Begroting

Uiteraard ontvangt u van tevoren altijd een begroting als de kosten van de behandeling meer dan € 250 bedragen. Zo weet u vooraf altijd waar u aan toe bent wat betreft de te verwachten kosten, vergoedingen, een eventuele eigen bijdrage en het verplicht en / of eventueel vrijwillig verhoogd eigen risico. Waar mogelijk helpen wij u graag op weg, zodat u goed geïnformeerd bent, voordat de behandeling van start gaat. Zo kunnen er na de behandeling geen misverstanden over de kosten ontstaan.

Conclusie

Goed nieuws! Iedereen kan in 2022 gewoon bij ons terecht! Heeft de praktijk geen contract? Dan is het enige verschil dat u zelf de factuur indient bij uw zorgverzekeraar, en niet de praktijk. Daarnaast zult u iets meer bij moeten betalen bij een behandeling, echter kunt u dan wel rekenen op de kwaliteit die u van ons gewend bent!

Tip van Toren! Natura- of Restitutiepolis?

Bent u verzekerd bij een verzekeraar waar de praktijk géén contract mee heeft en u overweegt een prothetische behandeling? Bij een restitutiepolis is de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg hoger dan bij een naturapolis! Overweeg daarom aan het einde van een kalenderjaar om uw naturapolis eventueel over te sluiten naar een restitutiepolis, zodat u meer keuze vrijheid van zorg heeft tegen een hogere vergoeding!

Tip van Toren! Prothese verzekering @ Menzis

Bent u verzekerd bij Menzis en draagt u zowel in de boven- als onderkaak een kunstgebit en heeft u geen eigen tanden, kiezen of wortels? Dan is de prothese verzekering TandVerzorgd 1P mogelijk een passende verzekering voor u. Met deze verzekering wordt de wettelijke eigen bijdrage (inclusief reparaties en rebasen) bij een volledige gebitsprothese of klikgebit op implantaten geheel vergoed tot een maximum van € 350. Meer info, klik hier. 

Heeft u in 2021 nog vragen? Stel deze dan bij voorkeur via e-mail (info@tpptoren.nl). Dan proberen wij tussendoor uw vragen te beantwoorden in de voor ons drukste periode van het jaar.

Laatste update: 25-11-2021