Afspraken dienen bij voorkeur z.s.m. en minimaal 24 uur van tevoren telefonisch te worden geannuleerd of gewijzigd. Afzeggen kan niet per mail of via de website. Wanneer u een afspraak te laat annuleert of wijzigt, of helemaal niet op de afspraak verschijnt, dan ontvangt u om begrijpelijke redenen een rekening voor een niet nagekomen afspraak.

U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer van uw eigen vertrouwde locatie tussen 08.30 – 12.30 uur: Veendam, Groningen of Oude Pekela. Zijn wij telefonisch niet bereikbaar? Dan kunt u een boodschap inspreken en bellen wij u terug.

Herinnering

Voorafgaand aan uw afspraak ontvangt u een afsprakenkaartje op de praktijk, per post of per e-mail. Indien u een e-mailadres heeft achtergelaten, dan helpen wij u herinneren aan uw afspraak door middel van het versturen van een herinnering. U ontvangt een week en een dag voorafgaand aan uw afspraak een e-mail ter herinnering. Het blijft echter natuurlijk te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid om de afspraak na te komen, ook als u geen herinnering ontvangt.

Tarief niet nagekomen afspraak

Het tarief voor een niet nagekomen afspraak bedraagt €22,16 per 15 minuten (2020). Het bedrag dat daadwerkelijk bij u in rekening gebracht wordt, is afhankelijk van de tijd die voor u in onze agenda is gereserveerd. Let op! De kosten voor een niet nagekomen afspraak worden niet door uw verzekeraar vergoed. Wanneer u een rekening ontvangt voor een niet nagekomen afspraak wordt daarbij de code C90 vermeld en de kosten kunnen fors oplopen als er bijvoorbeeld 90 minuten (6 x 15 minuten) behandeltijd voor u gereserveerd is (6 x € 22,16).

Waarom brengen wij dit in rekening?

Wanneer u niet aanwezig bent, staat een behandelkamer leeg. Bovendien staat er een team voor u klaar. Ons team kan op dat moment geen zorg verlenen en hierdoor zijn wij helaas genoodzaakt om de kosten die wel doorlopen bij u in rekening te brengen. Hier vindt u een duidelijke uitleg over de kosten die voor de praktijk wel gewoon doorgaan, ook als u niet op uw afspraak komt.