In gezondheidscentrum ‘t Dokhuis in Oude Pekela geldt sinds 1 oktober 2020 een mondkapjesplicht. Dit betekent dat als u een afspraak heeft bij op locatie Oude Pekela dat u verplicht een mondkapje dient te dragen (in de wachtkamer / door de gangen). In de behandelkamer kunt u uiteraard uw mondkapje afzetten.

Het Dokhuis heeft hiervoor gekozen in verband met de kwetsbaarheid van een groot deel van de bezoekers van ‘t Dokhuis, de verpleeg afdeling op de eerste verdieping en omdat er meerdere praktijken en zorgverleners in het gebouw gehuisvest zijn, waardoor er sprake is van een publieke ruimte.

Op locatie Veendam is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Wij werken hier enkel en volledig op afspraak, waardoor mensen alleen binnen mogen na screening. Dit maakt locatie Veendam niet tot een publieke ruimte. Uiteraard staat het u vrij om het dringende advies van de Rijksoverheid op te volgen en wij onderstrepen ook het belang van het gebruik van niet-medische mondkapjes in bijvoorbeeld de wachtkamer als u zich daar prettiger bij voelt. Ook onze medewerkers dragen mondkapjes, als de 1,5 meter afstand niet nageleefd kan worden en uiteraard sowieso ook tijdens uw behandeling!

U mag overigens alleen onze locaties betreden als u vooraf telefonisch overleg heeft gehad en dat wij u hebben kunnen screenen! We kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken! Dit laatste geldt overigens zowel voor locatie Veendam als Oude Pekela!