Eind vorige week brachten de tandprothetici Joop Toren en Marco van Tongeren, namens onze praktijk een werkbezoek aan Straumann in Zwitserland. Straumann is de fabrikant van de implantaten die geplaatst worden door de implantoloog en waar uw tandprotheticus vervolgens een originele verbinding tussen de implantaten en de prothese op vervaardigt, als zijnde het kliksysteem.

Het twee dagen durende programma begon afgelopen donderdag in alle vroegte om half vier ’s nachts. Vanaf Schiphol vlogen Joop en Marco samen met een gezelschap van collega tandprothetici, tandartsen en implantologen naar Basel. Donderdag werden ze ontvangen op het hoofdkantoor van Straumann, waar het programma bestond uit een rondleiding, een lezing gedurende de middag en informatie uitwisseling over de nieuwste producten en ontwikkelingen.

De volgende dag vertrok de groep om 7 uur ’s morgens met de bus naar de fabriek van Straumann in Villeret, waar de implantaten en andere onderdelen geproduceerd en verpakt worden, waarbij extreem veel aandacht uitgaat naar een optimale hygiëne. Compleet in het wit gehuld, werd de groep door de fabriek van Straumann rondgeleid, waar van A tot Z uitleg over het productieproces werd gegeven en ze met eigen ogen het productieproces konden volgen. Zoals Straumann transparant is en graag laat zien hoe de producten tot stand komen, sluit dit aan bij hoe wij werken. Ook wij laten u graag zien hoe er gewerkt wordt en wat ons bezig houdt in onze praktijk, om u te overtuigen van onze kwaliteit en de kwaliteit van de materialen waar wij mee werken.

Naast Straumann, zijn er vele leveranciers op de markt, maar in onze praktijk gaan wij alleen voor de beste kwaliteit en werken wij volgens het zogenaamde ‘origineel op origineel’ principe. Daarmee weet u zeker dat de onderdelen die in en op de implantaten geschroefd worden, van hetzelfde merk zijn. Wij kunnen dan ook stellen dat u bij ons de garantie heeft dat wij met originele onderdelen werken, waarmee u verzekerd bent van de best mogelijke kwaliteit en goede garanties voor in de toekomst. Want wist u dat het niet vanzelfsprekend is dat originele materialen gebruikt worden? Vele praktijken kiezen voor goedkopere materialen.

Vorige week bleek nog uit een onderzoek van de Universiteit van Gothenburg in Zweden, dat er significant minder verlies van Straumann-implantaten is, dan bij 7 andere merken. Samen met de positieve indrukken die de behandelaars van onze praktijk vorige week kregen tijdens hun bezoek aan de fabriek van Straumann, zijn wij nog meer overtuigd geraakt van het gegeven dat de kwaliteit van zorg sterk afhangt van de materialen waar je voor kiest. Wij kiezen in elk geval net als Straumann voor de originele kwaliteit.

Voor een fotoverslag verwijzen wij u graag door naar onze Facebook pagina. Klikt u hier voor de link naar de fotoreportage.