Samenstelling (4000x1148)

Officieel is onze praktijk als eerste in de provincie Groningen erkend en gecertificeerd voor het aanmeten, ontwerpen en plaatsen van de digitale Avadent prothese. De hele wereld om ons heen digitaliseert, en dat geldt ook voor de tandprothetiek. Sinds 2013 zijn wij als één van de eerste praktijken in Nederland begonnen met de digitale prothese en na 2 jaar beproeven in de praktijk zijn wij nu officieel erkend en gecertificeerd.

Het afdrukken en aanmeten gebeurt uiteraard nog steeds bij u in de mond. Maar met behulp van een scanner worden vervolgens alle gegevens in de computer gezet, zoals de afdrukken en de beet registratie. In nauwe samenspraak met u, ontwerpt uw tandprotheticus op onze eigen CadCam-afdeling uw nieuwe digitale prothese. Hierna wordt de prothese volledig computergestuurd gefreesd.

De digitale prothese, wordt net als de traditionele (volledige) prothese voor 75% vergoed uit de basisverzekering en de resterende 25% kan eventueel uit een aanvullende tandartsverzekering vergoed worden. De digitale prothese is dus niet duurder en brengt dus geen extra kosten met zich mee. Er zijn zelfs alleen maar voordelen. Klik hier voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden van de digitale prothese bij ons in de praktijk. Of bekijk hier het informatie filmpje op ons eigen YouTube kanaal.