Zachte NOVUS® prothese

Zachte NOVUS® prothese 2017-09-04T09:39:01+00:00

NIEUW  NIEUW  NIEUW  NIEUW  NIEUW  NIEUW NIEUW NIEUW  NIEUW  NIEUW

Wat is er nu belangrijker dan dat uw gebitsprothese goed aanvoelt? Twijfelt u hier aan? Dan kan de NOVUS behandeling wellicht een optie voor u zijn. Onder de huidige en bestaande prothese wordt als het ware een nieuwe, stevige en veerkrachtige voering aangebracht die het draagcomfort aanzienlijk verhoogd. NOVUS is een nieuw concept dat sinds augustus 2016 in onze praktijk wordt aangeboden. Als ‘Preferred NOVUS Provider’ leggen wij u graag uit wat de voordelen van een NOVUS behandeling zijn.

De belangrijkste voordelen van de NOVUS behandeling:

  • De hoeveelheid pijnlijke drukplekken wordt sterk verminderd. De permanent zachte voering zorgt voor een groot draagcomfort op de weke delen in de mondholte, maar door de stevige en veerkrachtige eigenschappen beschermt het gelijktijdig de weke delen.
  • Het absorbeert beter de schokken tijdens het kauwen, wat het draagcomfort van uw prothese vergroot. Tevens wordt het verlies van bothoogte hierdoor geminimaliseerd.
  • Door een lage oppervlaktespanning en sterke veerkracht, wordt het gebruik van kleefpasta’s geminimaliseerd en regelmatig zelfs overbodig.
  • NOVUS is bacterie- en schimmelresistent, waardoor het behoud van gezond weefsel onder de prothese bevordert wordt, bij het toepassen van een normale prothese hygiëne.
  • De NOVUS voering hoeft niet half-jaarlijks vervangen te worden, zoals reguliere zachte voeringen. NOVUS is met een levensduur van enkele jaren uitermate duurzaam en in verhouding een goedkoper alternatief.
  • Doordat NOVUS niet poreus is, zoals reguliere zachte voeringen, krijgen bacteriën geen kans om zich in de zachte laag van de prothese te nestelen. Hierdoor blijft de prothese vrij van onaangename vlekken en nare geuren.

Voor wie?

De NOVUS behandeling is toe te passen bij mensen die een volledige gebitsprothese dragen, boven en onder, maar ook bij een klikgebit op implantaten. Is uw prothese nog vrij nieuw of al enkele jaren oud? In beide situaties kan een NOVUS behandeling verbetering brengen. Daarnaast wordt de behandeling veelal uit de basisverzekering vergoed. Wilt u graag weten of een NOVUS behandeling voor u verbetering kan brengen? Maak dan kosteloos en vrijblijvend een afspraak in onze praktijk. Wij vertellen u er graag meer over.

Niet alle zachte voeringen zijn gelijk, NOVUS is nieuw en uniek!

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Novus:

NOVUS Soft Denture Liner

Novus in de praktijk

Een voorbeeld van een NOVUS voering in een onderprothese.

Novus verkleind