Met trots presenteren wij een digitale AvaDent prothese primeur. Recentelijk hebben wij een digitaal gefreesd klikgebit op implantaten geplaatst, met daarin een 3D geprinte verstevigingsconstructie in de onderprothese. En daarmee hebben we de AvaDent primeur in Nederland en zelfs Europa!

De digitale prothese is al een hele ontwikkeling op zich en zet ons vakgebied volledig op zijn kop, maar de toepassing van een 3D geprinte versteviging die vervolgens verwerkt is in een digitaal gefreesd klikgebit op implantaten is nog weer een enorme stap vooruit.

Door nauw samen te werken met AvaDent, zijn we continu in beweging en blijven we ons steeds verder ontwikkelen als eerste erkende en gecertificeerde praktijk voor het aanmeten van de digitale AvaDent prothese in de provincie Groningen.

De digitale protheses worden bij ons in de praktijk al volop aangemeten en geplaatst. Klikt u op de foto’s voor meer uitleg. Wij zijn er inmiddels in elk geval meer

 

Digitaal CadCam ontwerp

Op de foto hierboven ziet u bovenaan een digitaal CadCam ontwerp, zoals de prothese met de computer ontworpen wordt. Onderin ziet u de onderprothese met daarin verwerkt de 3D geprinte verstevigingsconstructie die nauwkeurig over het bruggetje tussen de 2 implantaten (de steg) loopt. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de digitale prothese de absolute toekomst is.

 

FB 02

Op de tweede foto ziet u het digitale klikgebit op implantaten met daarin verwerkt de 3D geprinte verstevigingsconstructie om de kans op breuk te verkleinen. U ziet de constructie aan de binnenzijde van de onderprothese lichtelijk doorschemeren op de foto linksonder en linksboven. Als men lacht, dan is de versteviging vanaf de voorzijde uiteraard niet zichtbaar.

 

FB 03

Op de laatste foto ziet u de voor- en na situatie, na plaatsing van de prothese. In de voor situatie is sprake van een eerste prothese die na het trekken van eigen tanden en kiezen is geplaatst, dit wordt ook wel de immediaat prothese genoemd. In de na situatie ziet u een volledig nieuwe boven- en onderprothese op 2 implantaten. Zoals u kunt zien, sluit de nieuwe prothese vele malen beter aan dan in de oude situatie.