Een unieke samenwerking brengt unieke behandelmogelijkheden met zich mee. Het is namelijk niet zo gewoon dat uw implantoloog en uw tandprotheticus op één en dezelfde locatie werken. Het voordeel is dat wij een deel van onze patiënten het klikgebit in één dag aan kunnen bieden. Dit geldt overigens alleen voor de onderkaak.

Active_in_one_DayDe indicaties en voorafgaande procedures zijn in grote lijnen gelijk aan die van de reguliere implantaatbehandeling. Het enige verschil is dat uw onderkaak nog wel voldoende bothoogte moet hebben, zodat de implantaten in één keer redelijk goed ‘vastzitten’. Dit kan de implantoloog beoordelen aan de hand van een röntgenfoto.

Het verschil met de reguliere behandeling is dat wij van tevoren in een aantal afspraken uw nieuwe prothese gaan aanmeten en vervaardigen. Vervolgens wordt er een datum voor de implantatie ingepland. Aan het begin van die dag worden er implantaten geplaatst en aan het einde van de dag kunnen wij daarop al uw nieuwe prothese vastklikken op de implantaten. U hoeft dus niet eerst een aantal weken te wachten totdat de implantaten zijn vastgegroeid, alvorens wij kunnen starten met het aanmeten van uw nieuwe prothese. Hiermee verkorten we de behandeling aanzienlijk.

Wekelijks worden er patiënten bij ons in de praktijk op die manier behandeld. De patiënten zijn enthousiast en tevreden. De risico’s zijn niet groter of kleiner als bij de reguliere behandeling. En het leuke is dat we merken dat behandelde patiënten het gesprek van de dag zijn. Familie, vrienden en kennissen in de omgeving geloven het vaak niet. Maar het is toch echt waar!

Daarbij komt, wij zeggen niet alleen dat we het doen, maar wij doen het ook daadwerkelijk! En dat is het grote verschil met alle andere praktijken in Veendam, Oude Pekela, Groningen e.o. De behandeling vergt namelijk een nauwe en unieke samenwerking tussen uw implantoloog en uw tandprotheticus!

directafspraakhbWilt u weten of het klikgebit in één dag ook bij u mogelijk is? Maak dan eens een afspraak bij onze praktijk en wij informeren u graag over uw mogelijkheden. De behandeling wordt voor het grootste deel door de meeste zorgverzekeraars ook gewoon vergoed.