“Graag neem ik u mee terug naar het jaar 1989, het allereerste begin waarbij ik graag de historie en groei van de praktijk en het familiebedrijf belicht. In de loop der jaren hebben we ons aangepast aan de eisen van deze tijd. Maar iets dat nooit verandert en binnen ons team als een paal boven water staat is de kwaliteit, persoonlijke benadering én behandeling van onze patiënten door de tandprotheticus.”

Suzanne Toren  |  Praktijkhouder

Joop Toren begon vanuit een slaapkamer in huis

1989

De basis van onze huidige praktijken is gelegd door de voormalige eigenaren Joop en Dora Toren. Vanuit hun huis aan de Eems in Veendam, starten zij nadat Joop zijn diploma vakbekwaamheid voor de tandtechniek heeft behaald een tandtechnisch laboratorium, die in opdracht van tandartsen onder meer protheses, kronen en bruggen vervaardigt. Dit alles eerst vanuit een klein laboratorium in huis, waar later zelfs aan huis werd bijgebouwd, omdat het laboratorium uit zijn voegen barstte.

Diplomering Joop Toren

1996

Na een intensieve studie van destijds 3 jaar aan de Hogeschool Utrecht, behaalt Joop Toren zijn diploma tot tandprotheticus. Later is de studie uitgebreid naar 4 jaar.

Oude locatie aan Boven Oosterdiep Veendam

1997

Zowel het laboratorium als de praktijk, verhuizen naar het Boven Oosterdiep in Veendam. Het voormalig winkelpand van Keukenstudio Luit Windt, wordt na een stevige verbouwing het vaste adres voor vele Veendammers voor het aan laten meten en vervaardigen van een nieuw kunstgebit.

Oude locatie in Dorpshuis

2001

Op de bovenverdieping van Dorpshuis De Snikke starten we met een 2e locatie. Vanaf het 1e uur is Dineke hier het aanspreekpunt voor onze patiënten. In hetzelfde jaar komt Marco van Tongeren in de praktijk in Veendam werken. Op een gegeven moment besluiten we te stoppen met ons tandtechnisch laboratorium en richten we ons volledig op de tandprothetische praktijk, oftewel patiënt behandeling en het aanmeten en vervaardigen van gebitsprothesen in alle soorten en maten.

Hoofdvestiging Paro Praktijk Groningen