“Graag neem ik u mee terug naar het jaar 1989, het allereerste begin waarbij ik graag de historie en groei van de praktijk en het familiebedrijf belicht. In de loop der jaren hebben we ons aangepast aan de eisen van deze tijd. Maar iets dat nooit verandert en binnen ons team als een paal boven water staat is de kwaliteit, persoonlijke benadering én behandeling van onze patiënten door de tandprotheticus.”

Suzanne Toren  |  Praktijkhouder

Joop Toren begon vanuit een slaapkamer in huis

1989

De basis van onze huidige praktijken is gelegd door de voormalige eigenaren Joop en Dora Toren. Vanuit hun huis aan de Eems in Veendam, starten zij nadat Joop zijn diploma vakbekwaamheid voor de tandtechniek heeft behaald een tandtechnisch laboratorium, die in opdracht van tandartsen onder meer protheses, kronen en bruggen vervaardigt. Dit alles eerst vanuit een klein laboratorium in huis, waar later zelfs aan huis werd bijgebouwd, omdat het laboratorium uit zijn voegen barstte.

Diplomering Joop Toren

1996

Na een intensieve studie van destijds 3 jaar aan de Hogeschool Utrecht, behaalt Joop Toren zijn diploma tot tandprotheticus. Later is de studie uitgebreid naar 4 jaar.

Oude locatie aan Boven Oosterdiep Veendam

1997

Zowel het laboratorium als de praktijk, verhuizen naar het Boven Oosterdiep in Veendam. Het voormalig winkelpand van Keukenstudio Luit Windt, wordt na een stevige verbouwing het vaste adres voor vele Veendammers voor het aan laten meten en vervaardigen van een nieuw kunstgebit.

Oude locatie in Dorpshuis

2001

Op de bovenverdieping van Dorpshuis De Snikke starten we met een 2e locatie. Vanaf het 1e uur is Dineke hier het aanspreekpunt voor onze patiënten. In hetzelfde jaar komt Marco van Tongeren in de praktijk in Veendam werken. Op een gegeven moment besluiten we te stoppen met ons tandtechnisch laboratorium en richten we ons volledig op de tandprothetische praktijk, oftewel patiënt behandeling en het aanmeten en vervaardigen van gebitsprothesen in alle soorten en maten. Patiënten kunnen vanaf dat moment rechtstreeks bij ons terecht, zonder tussenkomst of verwijzing van een tandarts.

Hoofdvestiging Paro Praktijk Groningen

2004

De samenwerking met de implantologen van de Parodontologie Praktijk Groningen wordt gestart op het gebied van het klikgebit op implantaten. De eerste patiënten worden doorgestuurd naar de hoofdvestiging van de Paro Praktijk Groningen, aan de Ubbo Emmiussingel in de stad Groningen.

Feestelijke opening praktijk Veendam

2006

Er wordt besloten de samenwerking met de Parodontologie Praktijk Groningen te verstevigen door in Veendam samen met hen locatie Molenstreek 13 op te starten. Wij namen na 10 jaar afscheid van het Boven Oosterdiep en voor de Parodontologie Praktijk Groningen betekent het een 2e locatie. Het is uiteindelijk een goede zet gebleken, door de zorg dichter naar de patiënt toe te brengen, in plaats van dat de Veendammer patiënt naar de stad Groningen moest voor het plaatsen van de implantaten.

Feestelijke opening praktijk Veendam

2007

Tijdens de officiële opening van de gemeenschappelijke praktijk in Veendam in januari 2007, is het wethouder Henk Jan Schmaal die de officiële openingshandeling verricht.

2009

Door onze unieke samenwerking met implantologen onder één dak op locatie Veendam, konden we sinds 2009 het concept ‘Klikgebit in één dag’ aanbieden. Een groot gemak voor de patiënt en wat de behandelduur aanzienlijk verkort.

2010

Na een lange zoektocht, nemen we in Oude Pekela na 10 jaar afscheid van Dorpshuis De Snikke en verhuizen we naar de overkant van de straat naar de voormalige locatie van drogisterij Schlecker, recht tegenover het Gemeentehuis en inmiddels direct naast Gezondheidscentrum ‘Het Dokhuis’. Een aanzienlijke verbetering met een compacte opzet, maar van alle gemakken voorzien voor onze patiënten in Oude Pekela.

Diplomering Tandprotheticus Marco van Tongeren

2011

Nadat Marco van Tongeren zijn diploma tot tandprotheticus behaalt, werken er sinds dat jaar 2 tandprothetici binnen ons team die zich ieder richten op de behandeling van patiënten en het achter de schermen vervaardigen van de protheses.

Wat we doen, dat doen we goed!

2013

Onze vertrouwde leverancier Dental Union belicht aan het einde van het jaar in 2013, de bijzonderheid van het aanstaande jubileumjaar in 2014 in hun digitale magazine ‘Etouch’, gevuld met interviews, een bedrijfsfilmpje en achtergrondinformatie van onder meer onze praktijk. Bekijk hier de Etouch van Dental Union (dec. ’13).

2014

Op 1 januari 2014 is de praktijk overgedragen aan een nieuwe generatie. In de praktijk verandert er weinig, en daarnaast hebben we nog een nieuwe uitdaging in 2014 voor de boeg, waar we van jong tot oud onze schouders onder gaan zetten…

Nieuwe derde praktijk in de stad Groningen aan de Zonnelaan

2015

Het jaar 2015 staat symbool voor de introductie van de digitale gebitsprothese binnen onze praktijk. Achter de schermen werken we al sinds 2013 met deze methode om alles tot in de puntjes op elkaar af te stemmen. Maar in 2015 zijn we dan ook als eerste en enige praktijk in de provincie Groningen erkend en gecertificeerd voor het aanmeten en leveren van de digitale AvaDent gebitsprothese.

2017

In 2017 kiezen we voor verdergaande digitalisering van processen: 3D printing neemt een steeds prominentere plaats in op de dagelijkse werkvloer. Half fabrikanten uit ons eigen laboratorium en de 3D printer worden gebruikt voor het printen van afdruklepels voor behandelingen.

2019

In 2019 zijn we overgegaan tot de aanschaf van een freesbank. Vanaf dit moment freesen we van A tot Z in ons eigen technisch centrum de digitaal ontworpen en aangemeten gebitsprotheses vanuit onze eigen CADCAM-afdeling. En 2019 stond in het teken van de verhuizingen. Locatie Oude Pekela is verhuisd naar gezondheidscentrum ‘t Dokhuis, bij de huisartsen, apotheek, fysiotherapie en logopedie onder één dak in het centrum van Oude Pekela.

2020

Het jaar 2020 is een jaar van veranderingen. We hebben besloten om nog verder af te schalen in omvang. Locatie Groningen sluit eind 2020 haar deuren en in Veendam is fors geïnvesteerd in 3D printers en CADCAM software. Met steeds minder mensen, en de ondersteuning van digitalisering richten we ons vanaf 2021 en vanuit onze locaties Veendam en Oude Pekela op het leveren van tandprothetische zorg. 3D printing levert inmiddels niet alleen meer een bijdrage aan half fabrikaten, maar inmiddels rollen de 3D geprinte protheses uit ons eigen 3D printing en freescentrum in Veendam.

2022

In december 2022 ronden we de laatste behandelingen op locatie Oude Pekela af en vanaf januari 2023 kunt u voor al uw behandelingen terecht op onze locatie in Veendam, bij uw vertrouwde tandprotheticus en zijn team. Iedereen die eerder in Groningen of Oude Pekela behandeld werd, kan uiteraard bij ons in Veendam terecht. Dit alles door onze verdere specialisatie van onze praktijk met hypermoderne apparatuur zoals 3D printers en scanners, een intra orale mondscanner, waardoor u niet meer hoeft gips te happen en wij u sneller met minder behandelingen van dienst kunnen zijn. Efficiënter, beter, sneller en nauwkeuriger.