Anna LouropoulouAfgelopen woensdag waren de tandprothetici Joop Toren en Marco van Tongeren namens onze praktijk aanwezig bij het avondseminar, georganiseerd door de Parodotologie Praktijk Groningen, met als thema ‘Preventie, diagnostiek en en behandeling van peri-implantaire infecties.’.

Gastspreker tijdens de avond was parodontoloog en implantoloog Anna Louropoulou, die uiteenzette hoe peri-implantaire infecties voorkomen kunnen worden en hoe het vroegtijdig diagnosticeren ervan de sleutel vormen tot een succesvolle nazorg bij implantaatbehandelingen.

Vragen als ‘Hoe kan de patiënt een implanaat reinigen? Hoe wordt een adequate nazorg vormgegeven? Hoe wordt de frequentie van nazorgafspraken bepaald? Welke maatregelen zijn zinvol ter behandeling van peri-implantaire mucositis en peri-implantitis?’ passeerden tijdens het avondseminar de revue.

Kortom, weer een nuttige avond, waar het motto ‘Beter voorkomen, dan genezen.’ nog maar weer eens benadrukt werd. Wij zullen in de toekomst de noodzaak van controles bij patiënten met implantaten dan ook blijven herhalen.